FC Den Bosch Schoolcup

In het seizoen 2013-2014 stond de eerste editie van de ‘FC Den Bosch Schoolcup’ op het programma, toentertijd voor een drietal scholen die op één dag aan een voetbaltoernooi bij FC Den Bosch deelnamen. In de jaren erop is de FC Den Bosch Schoolcup uitgegroeid tot een gevestigd maatschappelijk project waaraan teams van zes middelbare scholen deelnemen gedurende het voetbaljaar.

Aankomend seizoen staat de zesde editie op het programma. De FC Den Bosch Schoolcup is een maatschappelijk project waarbij FC Den Bosch-spelers en -professionals leerlingen van middelbare scholen middels sport stimuleren om actief te bewegen, hen de kans bieden om voorafgaand aan thuiswedstrijden voetbalwedstrijden te spelen in het stadion en informatiesessies en (voetbal)trainingen op locatie verzorgen over maatschappelijke thema’s. Na afloop van de wedstrijden in het stadion mogen de leerlingen de hoofdwedstrijd van FC Den Bosch bekijken en krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de club.

De FC Den Bosch Schoolcup wordt georganiseerd door de FC Den Bosch Foundation, in samenwerking met ’S-PORT, de deelnemende scholen en FC Den Bosch, voor leerlingen van het Jeroen Bosch College, Van Maerlant College, Hervion College, Ds. Pierson College, Rodenborch-College en Sancta Maria Mavo. Aan de schoolcup nemen leerlingen van de onderbouw deel. ’S-PORT zet haar kennis en mankracht in voor het project, FC Den Bosch faciliteert in de vorm van voorzieningen, materialen en mankracht. Vanuit de FC Den Bosch Foundation zijn Glenn Schapendonk als coördinator en een stagiair actief en vanuit de scholen coördinatoren en gymdocenten.

De FC Den Bosch Schoolcup neemt plaats tijdens september 2018 tot en met mei 2019. Gedurende 12-14 thuiswedstrijden van FC Den Bosch zal er door de zes hierboven genoemde scholen in De Vliert worden gevoetbald, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Den Bosch. De wedstrijden vinden plaats tussen 18.00 en 19.00 uur, waarbij de scholen zich vanaf 17.00 uur verzamelen voor de ontvangst en warming-up. Tevens zullen er gedurende deze maanden twee sessies op de scholen worden georganiseerd, waarbij maatschappelijke thema’s worden behandeld die in samenwerking met de scholen worden opgesteld.